Op zoek naar insecten in de Wyldemerk

Zondag 26 mei met de insectenwerkgroep van KNNV afdeling Fryslân

Een wandeling door de Wyldemerk op zoek naar insecten: vlinders, libellen, kevertjes, hommels en meer. Op een mooi warme voorjaarsdag zullen hier meerdere libellen soorten aanwezig zijn. Het gebied is niet voor niets het eerste libellen reservaat van Nederland.

Met een paar kenners op insecten gebied lopen we door het terrein op zoek naar zoveel mogelijk soorten. We hoeven niet alles exact op naam te brengen maar gaan hoofdzakelijk de grote verscheidenheid aan insecten bewonderen.

We nemen geen speciale vang attributen mee en blijven binnen de toegestane wandelpaden.

Deze activiteit is onderdeel van de Week van de Biodiversiteit waarin Natuurvereniging KNNV van 18 t/m 26 mei in het hele land tientallen activiteiten organiseert, zoals excursies, lezingen, cursussen en openbare inventarisaties.

De Verenigde Naties hebben 22 mei uitgeroepen tot Internationale Dag van de Biodiversiteit. Op die dag staan we wereldwijd stil bij de waarde en rijkdom van het leven op aarde. Biodiversiteit bestaat niet alleen uit de variatie tussen soorten, maar ook de biodiversiteit binnen soorten oftewel de genetische diversiteit en de diversiteit aan ecosystemen waarbinnen al dat leven zich afspeelt.

Aanvang: Zondag 26 mei om 10:30 uur parkeerterrein aan de Wyldemerkwei, parallelweg van de N359 (Sudergoawei).

Contact: Siemen Rienstra mobiel 06-15094843.

Datum & tijd
zo 26 mei 2024 om 10:30
Vertrekplaats

Parkeerterrein aan de Wyldemerkwei, parallelweg van de N359 (Sudergoawei).

Contact

06-15094843.